sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Itsekäs päivä ja jo toinen villatakki ihan vaan itselleni

Tänään olen ollut itsekäs, olen tehnyt ihan omia juttujani työhuoneessa jo pariin otteeseen tämän päivän aikana. Olen parantunut - ompelujumitus on selätetty ja kone hurraa taas! Ensin sain valmiiksi neuletakin, joka on ollut kesken jo joulukuun puoliväliltä asti, ja sitten vielä tämän merinovillaisen neuletakin, jota toteuttamista olen suunnitellut vähintäänkin yhtä kauan!



Malli on kietaisutyyppinen ja etukappaleen "liipakkeet" kiinnitetään vastakkaisille puolille olkapäälle ommelluihin nappeihin (toinen nappi on siis neuletakin sisäpuolella, toinen päälipuolella). Tosi rento ja kiva malli!

Neuletakki on varioitu omasta päästä ja oman kropan mukaan. Tähän tarvittiin simppelisti suorakaiteen muotoinen kappale, joka pitää sisällään takakappaleen ja etukappaleet ja lisäksi leikkasin kaksi hihakappaletta (jotka piirsin edellisen neuletakin kaavan perusteella). Suorakaiteeseen leikkasin reiät sivuille sopiviin kohtiin hihojen kiinnitystä varten ja ompelin hihat kiinni kappaleeseen. Sitten huolittelin kaikki käänteet hunajakenno-ompeleella. Tosi helppoa ja nopeaa, ainoastaan leikkuuvaiheessa sai hieman tuumailla, ettei mene kiva kangas pilalle.

Ja alla vielä sovituskuva meidän kodin ainoan kokovartalopeilin edestä - ihan itte otin!

 

 

 

 

2 kommenttia:

  1. Ihana! Miten toi on tehty? Onko joku yksinkertainen kaava? :)

    VastaaPoista

Rrrrakastan kommenteja, joten kajautathan äänesi kuuluville!